Hamilelikte Kişisel Bakım İpuçları Nelerdir?

Hamilelikte Kişisel Bakım İpuçları Nelerdir?

Hamilelikte Banyo Rutini Nasıl Olmalı?

Hamile anne adayları için gebelik süresince sıcak su ile duş alma alışkanlığı doğuma kadar rafa kalkmalı. Çünkü sıcak su, vücut ısısının artmasına neden olarak anne adayının kan basıncının yükselmesine sebebiyet verebilir. Kış mevsiminde iseniz gün aşırı, yaz mevsiminde ise her gün ılık suyla duş almak en doğru tercih olacaktır. Burada küçük ama çok önemli bir detayı da atlamamak lazım; duş sırasında ayağın kaymaması için zemine banyo matı yerleştirerek daha güvenli bir şekilde duş alabilirsiniz.

Hamilelikte Meme Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Gebelik döneminde büyük bir hızla büyüyen ve genişleyen memelerde çatlakların oluşması da muhtemeldir. Eğer gebelik sürecinde yeterli bakım yapılmazsa bu çatlaklar doğumdan sonra kalıcı hale gelebilir.  Bu yüzden çatlaklar henüz oluşmadan önlem almak daha kalıcı bir çözüm olacaktır.

Anne adayı, hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren meme uçlarına ve derisine zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağıyla bakım yaparak çatlak oluşumunu en başından önleyebilir. Bakım yağı olarak da sağlıklı ve doğal yağlar tercih edilmelidir.

Hamilelikte Göbek ve Kalça Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hamilelik döneminde büyüyen ve genişleyen sadece memeler değildir. Göbek ve kalça bölgesi de hem günden güne gelişen bebek hem de alınan kilolar sebebiyle genişleyecektir. Bu da gerginleşen cilt yüzeyinde çatlaklar oluşması anlamına gelir. Bu durumu en başından engellemek için yine besleyici bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz.

Ancak bu bakımın amacına ulaşabilmesi ve bakımdan faydalı sonuç alınabilmesi için rutin hale getirilmesi gerekir. Hiç aksatmadan düzenli olarak yapılan bu bitkisel yağ destekli masaj sayesinde oluşması muhtemel cilt çatlaklarının önüne geçebilirsiniz.

Hamilelikte Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Hamilelik döneminde anne adayının en fazla şikayetçi olduğu hususlardan birisi de dişlerde çürüme ve diş eti kanamalarıdır. Değişen hormonal dengeler yüzünden meydana gelen bu şikayetler, titiz bir ağız bakımı rutini ile önlenebilir. Dişleri günde en az 2 sefer fırçalamak, ağız içi hijyenine dikkat etmek ve akşam uyumadan önce ağız bakım suları ve gargaralar ile diş ve diş eti bakımı yapmak, olası sorunları da önlemiş olacaktır. 

Hamilelikte Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik hassasiyetlerin arttığı bir dönemdir ve bu dönemde yüz derisi de diğer zamanlara göre daha fazla ihtimam ve bakım ister. Hormonal sebepler yüzünden yaşanması olası sivilce, akne ve buna benzer cilt problemlerini en başından önlemek için cildi her gün uygun malzemelerle derinlemesine temizlemek ve düzenli cilt bakımı yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Bunun yanı sıra gebelik süreci yüzde güneş lekelerinin oluşma ihtimalinin çok daha yüksek olduğu bir süreçtir. Bu yüzden de anne adayları yılın 12 ayında da gün ışığına çıkmadan önce ciltlerine en az 50 faktör korumalı güneş kremi tatbik ederek güneş ışığının zararlı etkilerinden korunabilirler. 

Hamilelikte Yeterli ve Düzenli Uyku Çok Önemli

Düzenli ve yeterli uyku sayesinde hem anne karnındaki bebeğin gelişimi hem de anne adayının genel sağlık durumu olumlu anlamda desteklenmiş olur. Yeterli uyku ile hücreleri yenilenir,  tüm vücut sistemleri düzgün bir şekilde çalışır ve yaşamsal fonksiyonlar normal seyrinde ilerler. Erken yatıp erken kalkmak, kesintisiz ve kaliteli bir uyku uyumak anne adayını fiziksel ve ruhsal anlamda destekleyen bir dinamiktir.

Etiketler: Blog
Ekim 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR